ŽUPNIJA
GORNJA SVETA KUNGOTA

Placeholder image

Verouk

SPOŠTOVANI STARŠI

Naša naloga je, da v sodelovanju z vami starši, otrokom in mladostnikom pomagamo odgovoriti na mnoga življenjska vprašanja in jih uvajamo v skrivnosti vere. Prvi cilj kateheze je prav gotovo vzpostaviti stik med posameznikom in Jezusom Kristusom ter s Cerkvijo. Trudimo se, da bo ta povezanost čim globlja in hkrati domača. Otrok ne pripravljamo le na prejem zakramentov (sveto obhajilo, sveta spoved, sveta birma), temveč tudi za življenje z dejavnim sodelovanjem pri nedeljskem in prazničnem bogoslužju. Tudi z udejstvovanjem v različnih delavnicah, kot so npr. izdelovanje adventnih venčkov, daril ob materinskem dnevu, snopov ob cvetni nedelji ... Sestavni del vzgoje v odnosu do Boga je torej molitev, branje Svetega pisma, učenje o Bogu in vzgoja za odnos do bližnjega.

Naj bo pot vaših otrok skozi vrata šolskih in veroučnih učilnic blagoslovljena in naj jih spremlja tudi vaša osebna molitev.

Še eno vabilo imamo. Vse male in velike, skupaj z vami starši srčno VABIMO K SV. MAŠI.

Potrudite se, da boste kot družina radi prihajali k sveti maši. V začetku ne bo lahko. Gre pa, če se za to odločimo. Maša naj ne bo le obveza, pač pa se pri sveti maši srečamo z živim Jezusom, On se daruje za nas, mi smo deležni Božjega življenja. Sodelujmo, da bo duhovno življenje dobilo pravo mesto v našem življenju. Če je Bog na prvem mestu, je vse na pravem mestu v našem življenju. Veselimo se vas, radi prihajajte, skupaj bomo v Jezusovi šoli, da ne pozabimo Nanj, na svojo Pot, Resnico in Življenje.

DRAGI VEROUČENCI, zmolite večkrat to molitev za blagoslov v šolskem in veroučnem letu

Jezus, moj prijatelj, bodi z mano v tem šolskem in veroučnem letu. Vodi moje misli, ko bodo zašle. Vodi moje besede, da bodo prijazne. Vodi moje roke, da bodo delale dobro. Vodi moje noge, da bodo hodile po pravih poteh. Pomiri me, ko me bo strah. Potolaži me, ko me bo dajala žalost. Spodbudi me, ko bom brez moči. Prebudi me, če se me bo lotila lenoba. Hvala ti, ker me imaš rad. Hvala ti, ker si vedno ob meni. Amen

Veroučno leto 2023/2024

VEROUK V ZG. KUNGOTI


RAZRED PONEDELJEK TOREK
1. in 2. 16.00
3. 15.00
4. in 5. 15.00
6. a b po pouku
7. a b po pouku
8. a b c po pouku
9. po pouku

VEROUK V SP. KUNGOTI


Četrtek 4.in 5 14.35
3. 15.25
1.in 2. 16.15

Vse pravice pridržane. Copyright © 2017 - Župnija Zg. Kungota