ŽUPNIJA
GORNJA SVETA KUNGOTA

Placeholder image

Molitvena skupina

Molitvena skupina za duhovne poklice je začela že pred mnogimi leti, ko so bile maše ob prvih petkih še v večernih urah, vendar je bil obisk zelo skromen. Na pobudo gospe Cvete Gamser pa se je začela pobožnost prvih petkov ob 9. uri dopoldan - najprej molitvena ura in nato ob 10. uri sveta maša. Tako se ob dopoldanskem času že skoraj 20 let ob prvih petkih zbere od 30-50 molivcev. Maši sledi še kratko druženje v veroučni učilnici in čestitke za rojstni dan molivcev tistega meseca.

Iz te skupine so bile ustanovljene tudi Rože živega rožnega venca, ki molijo za razne namene, predvsem pa za nove duhovne poklice. V vsaki roži je 20 molivcev in vsak molivec vsak dan v mesecu zmoli določeno desetko rožnega venca. Sedaj molijo že štiri Rože živega rožnega venca, torej 80 molivcev. Vsaka roža - skupina ima tudi voditeljico, ki skrbi, da je roža popolna in da se prvi petek v januarju zamenjajo molitveni "listi", kjer so navedene skrivnosti, ki jih mora vsak moliti. Voditeljice ŽRV so :

I. roža - Brigita Marhold, II. roža - Jožica Ferk, III. roža - Saša Koroša in IV. roža Brigita Plantev.

Vsako leto v oktobru molivci z gospodom župnikom poromajo k Mariji Pomagaj na Brezje. V naši župniji smo imeli zadnjo novo mašo leta 1993, ko je sprejel novomašni križ gospod Edi Vajda, ki je sedaj župnik v Leskovcu v Halozah. Vabimo še nove molivce za nove duhovne poklice.
Poiščite Jožico Ferk, ki je v župniji zadolžena za molitveno skupino.


Vse pravice pridržane. Copyright © 2017 - Župnija Zg. Kungota