ŽUPNIJA
GORNJA SVETA KUNGOTA

Placeholder image

Nazaj

Le eno je potrebno

Letošnji 14. oratorij je potekal v dneh od 28. junija do nedelje, 1. julija. Glavna oseba je bil slovenski duhovnik, škof in misijonar v S. Ameriki med Indijanci, božji služabnik Friderik Irenej Baraga, katerega 150-letnico smrti obhajamo letos. Naslov oratorija je bilo njegovo škofovsko geslo »Le eno je potrebno«. In zanj je bilo to krstiti čim več Indijancev in jim s tem odpreti nebeška vrata. Bil je tudi zgled popolne predanosti za druge. Nič mu ni bilo pretežko, nič nemogoče.  

Prvi dan je bil po molitvi, igri in katehezi v celoti »indijanski«. Z žrebom so si izbrali indijanska imena, si izdelali indijansko oblačilo, perjanico in vsaka skupina oz. vsako pleme svojo zastavo, si poslikali obraze in kot pravi Indijanci ob šotorih pri cerkvi plesali indijanske plese. 

Drugi dan so ob petju in plesu spoznavali francoščino z Barbaro Plečko Oberčkal in igrali na kahone z Majo Kolmanič. Po kosilu pa so tekmovali na poligonu.

Tretji dan so v Hiši vseh generacij pekli piškote z Majdo Mihalič, po kosilu pa odigrali še zadnji del zgodbe o F. Baragu in se po katehezi pripravili na sodelovanje pri nedeljski maši.

V nedeljo so s pesmijo in besedo sooblikovali sveto mašo in bili priča svetemu krstu. Sledil je piknik in nato vodne igre. Ob 16. uri so polni veselja in pozitivnih doživetij zaključili oratorij. Vodili sta ga Marjana Lahovnik Pleteršek in Dominika Dolenc z animatorji.  

Anica Horvat 

DOGODKI


Vse pravice pridržane. Copyright © 2017 - Župnija Zg. Kungota